Nieuws archief


02 mei 2014   -   Diabetes Liga lanceert e-Learning diabetische voetDe Diabetes Liga is gestart met een innovatief e-learning project rond de diabetische voetproblematiek. Doel: diabetesverpleegkundigen in de eerste lijn de kans bieden zich op een efficiënte en aangename manier bij te scholen over dit onderwerp. Uit onderzoek blijkt immers dat 85% van alle amputaties bij diabetes vermeden zou kunnen worden door een adequate aanpak van voetwonden. De e-learning module “Diabetische Voet” werd ontwikkeld in samenwerking met EduWond (samenwerkingsinitiatief wondzorg Associatie UGent) en verschillende experten op het terrein, waaronder GiVi Group voor het technische schrijven van de e-learning en het LMS.
Het project wordt gesubsidieerd door de Nationale Loterij.

Voetproblemen komen frequent voor bij personen met diabetes en kunnen de levenskwaliteit van de patiënt en zijn omgeving ernstig aantasten. Van alle patiënten met diabetes ontwikkelt 25% ooit voetproblemen. Elke 20 seconden wordt er in de wereld een been geamputeerd ten gevolge van diabetes. Een adequate aanpak van een diabetische voetwonde, hoe banaal het soms op het eerste gezicht ook lijkt, is dan ook essentieel. Het gebeurt echter nog te vaak dat voetproblemen niet snel genoeg opgespoord worden en dat er te laat doorverwezen wordt. Een wonde die niet gunstig evolueert binnen 2 weken vraagt om onmiddellijke doorverwijzing!
Aangezien diabetesverpleegkundigen in de eerste lijn een belangrijke rol spelen in de preventie en vroegtijdige opsporing van diabetische voetwonden, werd de e-learning module specifiek voor hen ontwikkeld. Het finaal doel is de kwaliteit van de diabetische voetzorg te bevorderen en amputaties te helpen voorkomen. Met dit innovatief project speelt de Diabetes Liga ook in op de groeiende trend om naast klassieke bijscholingen, de kennis en vaardigheden van zorgverleners up-to-date te houden via e-learning.
 
Over de Diabetes Liga
Diabetes Liga vzw is een onafhankelijke vereniging met meer dan 70 jaar ervaring rond alle aspecten van diabetes. De vereniging biedt ondersteuning en initiatieven aan die bijdragen tot een optimale levenskwaliteit voor mensen met diabetes. Zowel mensen met diabetes als zorgverleners maken deel uit van de 22.000 leden en 500 vrijwilligers. De werking van de Diabetes Liga richt zich op: kwalitatieve en betrouwbare informatie, belangenbehartiging, een netwerk vormen van mensen met diabetes en zorgverleners, en het bevorderen van de preventie van type 2 diabetes.
Meer info Diabetes Liga :
Frederik Muylle, Manager Informatie Diabetes Liga vzw (M 0471/83.05.53)
Meer info e-Learning GiVi Group :
Yves Driesen, 0496/16.51.02 - yves.driesen@givigroup.be
Laatst gewijzigd op 02 mei 2014, 00:00

Contact

Tel: 03/ 286.83.40

info@givigroup.be 

Contactformulier