Nieuws archief


10 oktober 2012   -   Handhygiëne programma voor duurzame aanpak infectiepreventieElk ziekenhuis zou al het mogelijke moeten doen aan het terugdringen van zorg gerelateerde infecties door een correcte handhygiëne die gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs. Hiermee worden immers mensenlevens gered. Een van de belangrijkste problemen is duurzaamheid. Het blijkt in de praktijk niet evident om prioritaire keuzes te maken in de vele initiatieven en een volledig werkend programma te ontwikkelen die langere termijn succes garandeert. Gedeeltelijke initiatieven geven slechts tijdelijke verbetering en zullen niet leiden tot het beoogde doel: streven naar 100% compliance. De omvang van het projectinitiatief van Quality4care is erg voor de hand liggend.

Volgens een gestructureerd programma worden een aantal weloverwogen gekozen interventies in een periode van 1 jaar volledig geïmplementeerd, waarbij deelnemende ziekenhuizen kunnen gaan samenwerken en elkaar helpen om de handhygiëne compliance te verhogen. Het programma monitort competentieontwikkeling van uw zorgverleners, handalcohol verbruik evenals nalevingspercentages gebaseerd op een standaard voor het type eenheid en vergelijkt uw geanonimiseerde prestaties met die van andere ziekenhuizen. Vertrouwelijke en gepersonaliseerde rapporten worden continue gegenereerd om tijdige feedback te geven aan het ziekenhuismanagement en zorgverleners. Tevens worden ze gebruikt om te laten zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Deze aanpak biedt een kader voor een robuust handhygiëne programma dat aan de wettelijke normen voldoet. Voordelen van het programma:
  • Maximaal bereik van compliance door implementatie van de meest effectieve handhygiëne interventies
  • Gegarandeerd resultaat door het implementeren van een op onderzoek gebaseerde aanpak ter bevordering van handhygiëne
  • Verbeterde inzet van uw resources en budget door een gezamenlijke projectmatige aanpak
  • Biedt continue handhygiëne onderwijs aan het personeel
  • Biedt continue vertrouwelijke data-analyse en ondersteuning voor verbeter-acties door monitoring
  • Uw ziekenhuis kan worden vergeleken met "best practice" benchmarks voor handhygiëne

Doordat het project landelijk wordt aangeboden, rekening houdende met bestaande nationale acties, en wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband met uw ziekenhuis, worden de projectkosten relatief laag gehouden. Het project start vanaf januari 2013. U kunt zich inschrijven voor 1 december 2012. Wanneer u interesse heeft, kunnen wij u in oktober gratis en vrijblijvend het projectdocument sturen waarin het programma uitvoerig uiteengezet wordt. Voor meer informatie: info@quality4care.be
 
Laatst gewijzigd op 10 oktober 2012, 00:00

Contact

Tel: 03/ 286.83.40

info@givigroup.be 

Contactformulier